Heb jij een vraag ?

Op deze pagina vind je een lijst met veel voorkomende vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? neem gerust contact met mij op!

Waarom een bikefit laten uitvoeren?

Om optimaal te kunnen presteren zonder lichamelijke klachten is de juiste afstelling van de fiets essentieel. Door zowel te kijken naar het lichaam als naar de afstelling van de fiets gaan we op zoek naar de voor jouw meest optimale fietspositie. 

Voor wie is een bikefit geschikt?

De bikefit is geschikt voor racefietsen, triathlonfietsen en gravelbikes en is zowel voor de recreatieve rijders als de meer professionele rijders. 


Waarom een bikefit bij TriBike Solutions?

De kracht van TriBike Solutions is dat de kennis van twee domeinen gecombineerd kan worden, namelijk fysiotherapie en bikefit. Mijn kennis en expertise over het menselijk lichaam in beweging is een meerwaarde voor de juiste afstelling van de fiets. Daarnaast bezit ik kennis en ervaring over blessures die een meerwaarde bieden om gericht sportmedisch advies te geven indien dit nodig is. 

Hoe ga ik te werk?

Bij de start van de bikefit ontvang je via e-mail een vragenlijst. Op basis van je antwoorden zullen we middels een vraaggesprek dieper ingaan op de doelen van je bikefit. Wil je beter presteren? Wil je van bepaalde klachten af tijdens het fietsen of wil je blessures voorkomen? Middels een stappenplan zullen we een uitgebreide dynamische meting doen op jouw eigen fiets. Tijdens de bikefit maak ik gebruik van foto- en videomateriaal dat later in een rapport verwerkt wordt. 

 

Extra fiets tijdens dezelfde bikefit

Voor elk type fiets wordt een aparte bikefit gedaan, omdat de positie op de racefiets bijvoorbeeld heel anders is dan op de triathlonfiets.

Heb je een onbeantwoorde vraag ?

Kan je niet vinden waar je naar op zoek bent ? 
Neem gerust contact met mij op!