TriBike optimalisatie schoenplaatjes
Stap 1 - Intakegesprek
Middels een persoonlijk gesprek bespreken we je doelen, niveau en de verwachtingen die je hebt van de meting. Ook bespreken we eventuele lichamelijke klachten.
Stap 2 – Analyse voet
De fietshouding begint bij de voeten. Hoe zien jouw voeten eruit en waar houden we rekening mee bij het afstellen? Middels een statisch en dynamisch voetonderzoek bekijken we of eventuele inlegzolen voor jou van meerwaarde kunnen zijn.
Naast de statische en dynamische stabiliteit wordt de afdruk van de voet gemeten. Daarbij is het belangrijk dat we ook de stand van het been weten. Aan de hand van deze gegevens wordt bepaald welk zooltype het beste bij jou past.
Het toepassen van een inlegzool in een fietsschoen zorgt ervoor dat de voet beter ondersteund wordt. Door deze ondersteuning worden drukpunten vaak voorkomen en worden de voet en knie gestabiliseerd.
- Verbeterde kniestabiliteit
- Toename van spierefficiëntie
- Verkorte hersteltijd
Stap 3 – Optimalisatie schoenplaatjes
Een correcte positionering van de schoenplaatjes is belangrijk voor het voorkomen van lichamelijke klachten en het zo optimaal mogelijk overbrengen van je spierkracht naar de pedalen. Afstelling van de schoenplaatjes zal zowel naast als op de fiets gebeuren.
Omdat we de voet in de natuurlijke stand willen ondersteunen, meten we ook de kanteling van de voet. Waar nodig zullen we deze opvullen met wedges. Deze wedges worden aangebracht tussen het schoenplaatje en de schoen. Dit is om de knie zo recht mogelijk heen en weer te laten bewegen, maar ook om lichamelijke klachten te voorkomen.